LAJME

316160263 448714177420157 1627923008188033305 n

SEANCË VJETORE E KOMITETIT TË ARKIVAVE TË NATO-S

Во седиштето на НАТО во Брисел во тек е тридневна сесија на Архивскиот комитет на Алијансата, на која присуствуваат и директорот на Државниот архив, д-р

Më shumë ...
316098696 446385440986364 1507617874360270884 n

KRSTE MISIRKOV – KODIFIKUES I GJUHËS LETRARE MAQEDONASE

На денешен ден, во 1874 година, во Постол, Егејска Македонија, е роден Крсте Петков Мисирков. Најзначајното дело на Крсте Мисирков е книгата: „За македонцките работи“,

Më shumë ...
315840507 445066791118229 1772002581220431822 n

FONDI PËR BORIS TRAJKOVSKIN PO PASUROHET

Директорот на Државниот архив, д-р Емил Крстески имаше средба со Вилма Трајковска, сопруга на поранешниот претседател, Борис Трајковски, со која разговараа за можноста за донација

Më shumë ...
316001811 445931857698389 2782242913889432351 n

ARKIVI SHTETËROR – PJESË E REFORMAVE TË ADMINISTRATËS PUBLIKE

На Конференцијата посветена на реорганизацијата на министерските системи за информатичко општество и администрација, на економија и на земјоделство, шумарство и водостопанство, учествуваше и директорот, д-р

Më shumë ...